Achterwanden op maat

Een rvs achterwand op maat laten maken, hoeft niet duur te zijn! Wij leveren achterwanden op maat voor bedrijven en particulieren. Door onze flexibele productie koopt u voordelig en snel een achterwand met een maximale afmeting uit één stuk van 4 x 1.5 meter. Sparingen voor stopcontacten of andere uitsparingen zijn uiteraard mogelijk.

 

Vlakke achterwandVlakke RVS Achterwand

Een vlakke rvs achterwand kan worden toegepast als de ondergrond geen grote ongelijkheden vertoont. Het gaat hierbij om de vlakheid van de muur. Een muur met structuur vormt geen enkel probleem.

Maten

De plaatdikte van een vlakke achterwand is 1.25 mm. In tegenstelling tot de rvs-look achterwanden van ± 4 mm dik, valt een rvs achterwand bijna vlak met de muur.

Montage

De montage van een vlakke rvs achterwand is eenvoudig, doordat de achterwand direct op de muur bevestigd kan worden. Het eenvoudigst is dit met dubbelzijdige tape en montagekit voor paneelverlijming.

Montagepakket

Wilt u nog meer gemak, dan kiest u voor een montagepakket. Wij brengen dan de dubbelzijdige tape alvast voor u aan. U hoeft alleen de montagekit aan te brengen met een afstand van ± 4 cm en de plaat op de muur te plakken. De montagetape zorgt ervoor dat de plaat tijdens het drogen van de kit mooi op zijn plek blijft.

 

Gezette achterwandRVS Achterwand

Een gezette achterwand is geschikt voor muren die oneffenheden vertonen. Het hout dat wordt meegeleverd, vangt de oneffenheden op. Van de rvs plaat worden alle vier de kanten omgevouwen, zodat deze om het hout heen vallen. De hoekjes worden standaard niet gelast. De kanten van het rvs vallen over elkaar heen, zodat een strakke naad ontstaat. In de praktijk zullen deze naden vrijwel altijd op het keukenblad en tegen de afzuigkap komen.

Maten

De standaard dikten zijn 9 mm watervast multiplex met 1.25 mm rvs (totaal 10 mm) en 18 mm watervast multiplex met 1.25 mm rvs (totaal 19 mm).

Montage

De montage van een gezette achterwand is eenvoudig. U monteert het meegeleverde hout op de muur met enkele pluggen en schroeven en houdt aan de onderzijde enkele millimeters vrij. Vervolgens bevestigt u de achterwand met rillen montagekit op het hout. Belangrijk hierbij is dat de afstand tussen de rillen kit niet te groot is (± 4 cm).

Montagepakket

Als u een montagepakket bestelt, dan boren wij het hout voor. Tevens worden schroeven en pluggen meegeleverd en een montagekit voor paneelverlijming.

 

Speciale wensen

Hebt u een afwijkende achterwand of wilt u meerdere stuks? Via de contactpagina kunt u een offerte aanvragen. Geef hierbij een zo duidelijk mogelijke omschrijving en voeg eventueel een foto of schets toe. U ontvangt vervolgens van ons een offerte.

 

Afwerking roestvrijstaal

Het oppervlak van rvs kan op veel manieren afgewerkt worden. De meest gangbare zijn onbehandeld 2B plaat, geslepen, richtingloos geschuurd en gepolijst.

Geslepen en nageborsteld

Wij leveren een extra nageslepen plaat. Deze heeft een fijne structuur en past bijna in alle gevallen goed bij uw bestaande apperatuur. Het voordeel is een mooie gladde finish en de plaat is eenvoudiger te reinigen door het gladde oppervlak. Deze afwerking komt het best overeen met uw bestaande apparatuur. (deze leveren wij ook standaard)


Richtingloos geslepen

Richtingloos geslepen

Deze afwerking geeft een matte / industrieel egale finish op rvs (zie foto). Doordat de schuurlijnen niet in één richting zijn, is het minder krasgevoelig. Wij passen deze techniek regelmatig toe op rvs keukenbladen.

 

Geslepen K320.

Geslepen k320 is een standaard finish op rvs met een redelijk grove finish.                                                            Richtingloos geslepen          
Toch word deze toch vaak verkocht als RVS Achterwand of keukenblad, deze finish is ons inzien niet voldoende.
De fabrikanten van afzuigkappen, kookplaten, ovens etc. gebruiken deze kwaliteit ook niet, mede door de zeer wisselende kwaliteit van slijpen.    
Deze kwaliteit verkopen wij om deze reden ook niet